HomeNationsAlbaniaHeads of State: 1939-1944

Albania: Heads of State: 1939-1944

Royal House (16 Apr 1939 - 3 Sep 1943): Savoia-Carignano
Kryeministër | Prime Minister
12 Apr 1939 - 16 Apr 1939 Shefqet Ismail Bej Vërlaci
Për Hir të Zotit e Për Vullnet të Kombit Mbret i Italis dhe (e) i Shqipnis Perandor i Etiopis | By the Grace of God and the will of the Nation King of Italy and Albania Emperor of Ethiopia
16 Apr 1939 - 3 Sep 1943 Viktor Emanueli III. [1]
Kryetar i Komitetit Ekzekutiv të Përkohshëm | Chairman of the Provisional Executive Committee
14 Sep 1943 - 26 Oct 1943 Ibrahim Aqif Bej Biçakçiu
Këshilli i Naltë | High Council [2]
26 Oct 1943 - 25 Oct 1944 Mehdi Abdyl Bej Frashëri 
26 Oct 1943 - 22 Feb 1944 Fuat Ismail Bej Dibra
26 Oct 1943 - 25 Oct 1944 Elefter Nosi
26 Oct 1943 - 25 Oct 1944 Anton Harapi
25 Jun 1944 ? - 10 Jul 1944 ? Rexhep Bej Mitrovica
10 Jul 1944 ? - 25 Oct 1944 Cafo Ulqini

[1] Also in Italy and Ethiopia.
[2] The High Council was elected by the National Assembly 22 Oct 1943. Three members of the High Council (Frashëri, Dibra and Nosi) took oaths of office at the session of the National Assembly 26 Oct 1943. Harapi, a Catholic priest, declined to take the oath, pending the approval of church authorities, but participated in the work of the High Council. He was finally sworn in on 13 Jan 1944.